Rabbit R1 využívá službu Perplexity pro poskytování odpovědí v reálném čase

Umělá inteligence Rabbit R1 se obrátila na společnost Perplexity AI a její rozsáhlé jazykové modely, aby mohla uživatelům poskytovat odpovědi s aktualizacemi v reálném čase. Obě společnosti integrují velké jazykové modely Perplexity do zařízení Rabbit R1 a využívají je jako nativní hlasové asistenty tohoto chytrého přenosného displeje v hodnotě 200 dolarů.





RABIT ai




RABIIT PERPLEXITY

Kapesní zařízení R1 funguje jako miniaturní rozhraní generativního asistenta umělé inteligence, který umí vyhledávat na internetu, přehrávat hudbu a dokonce rezervovat taxi. Nabízí dotykový displej a hlasovou interakci bez měsíčního poplatku. Konverzační vyhledávač Perplexity bude pohánět umělou inteligenci a využívat jak její vlastní modely, tak zdroje třetích stran, jako jsou GPT-4 od OpenAI a Gemini od Googlu, aby našel přesné odpovědi. V rámci této dohody získají prvních 100 000 zákazníků zařízení R1 službu Perplexity Pro na jeden rok zdarma. Zařízení již obdrželo 50 000 předobjednávek.


Společnost Perplexity poskytuje společnosti Rabbit nové velké jazykové modely, které byly představeny minulý rok, s přístupem k internetu v reálném čase. Modely pplx-7b-online a pplx-70b-online jsou navrženy tak, aby byly aktuální a omezovaly halucinace. Jsou poskytovány prostřednictvím rozhraní API předplatitelům služby Pro. Společnosti Rabbit i Perplexity v současné době zažívají úspěch. Společnost Rabbit nedávno získala 30 milionů dolarů na financování a byla jedním z nejdiskutovanějších zařízení na letošním veletrhu CES. Společnost Perplexity získala 73,6 milionu dolarů na financování a tvrdí, že má 10 milionů aktivních uživatelů měsíčně. Velké jazykové modely společnosti jsou nyní připraveny, aby se staly běžným pojmem generativní umělé inteligence, i když možná ne tak známým jako ChatGPT.