ChatGPT: pamatuje si a zapomíná

OpenAI představilo průlomovou novinku, která od tohoto týdne zcela změnit způsob, jakým komunikujeme s ChatGPT. Nová funkce "paměti" slibuje personalizovanější a efektivnější chatovací zážitek tím, že si pamatuje detaily z našich předešlých konverzací. To znamená, že už nebudeme muset opakovat informace, které jsme AI již jednou sdělili.







Tato inovace je navržena tak, aby usnadnila a zpříjemnila naše konverzace s ChatGPT, a to tím, že si bude pamatovat explicitně zmíněné detaily a zároveň bude schopna vyvozovat informace z kontextu našich diskusí. Možnosti využití jsou široké, od personalizace zápisů ze schůzek až po tvorbu jedinečných návrhů pro narozeninová přání.

V rámci této aktualizace je kladen velký důraz na soukromí a kontrolu uživatelů. "Správa paměti" je dialogové okno, které nám umožňuje specifikovat, co si má AI pamatovat, a dává nám možnost tuto funkci úplně vypnout, pokud si přejeme zachovat soukromí našich konverzací.

Funkce paměti je nyní dostupná pro vybrané uživatele ChatGPT zdarma a Plus, s plánem postupného nasazení pro širší veřejnost. Pro firmy a týmy to znamená možnost zefektivnění pracovních postupů díky AI, která si pamatuje preferované komunikační styly a potřeby uživatelů.



 
Do budoucna plánuje OpenAI rozšířit funkci paměti i na GPTs, což nabídne ještě personalizovanější interakce v různých aplikacích. Ať už jde o doporučení knih nebo tvorbu uměleckých textů. To přinese nový personalizovaný zážitek z konverzace.